Blog

Legújabb cikkek

Olvasd el a teljes Szentírást egy év alatt!

  Elolvastad már a teljes Bibliát? Isten Igéje tele van kincsekkel, melyekkel gazdagítani akarja az életed. A te feladatod csupán az, hogy elfogadd ezeket a kincseket, miközben olvasod a Szentírást. Ha minden nap önfegyelmet gyakorolsz, és rászánsz 20 percet a bibliaolvasásra, éppen 365 nap alatt végigolvashatod a teljes Szentírást. Töltsd le ezt a bibliaolvasó tervet,Continue reading “Olvasd el a teljes Szentírást egy év alatt!”

5 ok arra, hogy újra felfedezzük a Miatyánkat

  Az egyik legismertebb és leggyakrabban elmondott imádság az Úr imája (Miatyánk), melyet a történelmi egyházak előszeretettel alkalmaznak liturgiájukban. Időnként azonban megjelenik modernebb, neoprotestáns és evangéliumi közösségek istentiszteletein is. Arról nem is beszélve, hogy az Úr imája gyülekezeti és felekezeti hovatartozástól függetlenül része lehet az egyéni imaéletnek is. Gondoljuk hát át együtt, miért is lehetContinue reading “5 ok arra, hogy újra felfedezzük a Miatyánkat”

5 ok arra, hogy újra fölfedezzük a zsoltárokat

A Zsoltárok könyve különleges részét képezi a Szentírás kánonjának. Ihletett imádságok gyűjteménye, melyek az élet minden területét érintik, és segítségünkre lehetnek saját imaéletünkben. Ebben a cikkben öt okot fogunk megismerni, hogy miért is tegyük imaéletünk részévé a zsoltárokat. [1] 1. Biblikus imádság Rendelkezésünkre áll egy olyan gyűjtemény, mely az Isten népe körében megfogalmazódott imádságokat tartalmazza.Continue reading “5 ok arra, hogy újra fölfedezzük a zsoltárokat”

Séta a Születés templomában

Karácsony közeledtével az Imasarok blog olvasóit egy rövid virtuális túrára hívom Betlehembe a Születés templomába. A kereszténység történetében fontos szerepe van azoknak a “szent helyeknek”, ahol az üdvtörténet szempontjából fontos események történtek. Kétség nem fér hozzá, hogy Jézus születésének helye is különleges figyelmünkre tarthat igényt. Betlehem, mely Jeruzsálemtől alig 9 km távolságra fekszik, átmenet az Ó-Continue reading “Séta a Születés templomában”

10 tanulság a 10 szűz példázatából

Jézus egyik végidőkkel kapcsolatos példázata tíz szűzről szól. A teljes történet Máté evangéliumában olvasható (25:1-13) Jézus apokaliptikus beszéde után (Mt 24), és további két, Jézus visszajövetelével kapcsolatos példázat követi (a talentumok példázata, a kecskék és a juhok). Most a szüzek példázatából próbálunk néhány tanulságot levonni, mely hatással lehet arra, ahogyan a Jézus visszatéréséig hátra lévőContinue reading “10 tanulság a 10 szűz példázatából”

8 tipp, ami segít felkészülni az imádságra

Vannak beszélgetések, amelyek csak megtörténnek velünk, és vannak beszélgetések, amelyekre felkészülünk: a lehetséges kérdésekre, a válaszokra. Átgondoljuk, hogy ki az, akivel találkozni fogunk, milyen az addigi kapcsolatunk, mit várunk ettől a beszélgetéstől, milyen témákat szeretnénk benne érinteni stb. Azok a beszélgetések, amelyekkel csak sodródunk, nem hagynak olyan mély nyomot bennünk, mint azok, amelyekben ilyen tudatosanContinue reading “8 tipp, ami segít felkészülni az imádságra”

7 mód, ahogyan Isten szól hozzánk

Az Istennel való kapcsolatunkra akkor tekintünk jól, ha nem monológként gondolunk rá, hanem párbeszédként. Nem csak mi szólunk Istenhez, hanem Ő is szólni akar hozzánk, és erre többféle módszert is alkalmaz. Tekintsük át együtt, hogyan, milyen módokon szólhat hozzánk az Úr! 1. A logosz Ige által Az első számú, legáltalánosabb és legfontosabb mód, ahogyan Isten szólContinue reading “7 mód, ahogyan Isten szól hozzánk”

Halld meg Isten hangját!

“Az én juhaim hallgatnak a hangomra” — mondta Jézus (Jn 10:27, ÚRK). Ezzel a megjegyzésével pedig azt is közölte, hogy Isten kommunikálni akar velünk, szólni akar hozzánk. Kereszténynek lenni tulajdonképpen azt jelenti, hogy kapcsolatban vagyunk Istennel, akinek van üzenete számunkra. Ezért a kérdés valójában nem is az, hogy szól-e Isten hozzánk, hanem az, hogy felismerjük-eContinue reading “Halld meg Isten hangját!”

5 ok arra, hogy újra fölfedezzük a Miatyánkot

Az egyik legismertebb és leggyakrabban elmondott imádság az Úr imája (Miatyánk), melyet a történelmi egyházak előszeretettel alkalmaznak liturgiájukban. Időnként azonban megjelenik modernebb, neoprotestáns és evangéliumi közösségek istentiszteletein is. Arról nem is beszélve, hogy az Úr imája gyülekezeti és felekezeti hovatartozástól függetlenül része lehet az egyéni imaéletnek is. Gondoljuk hát át együtt, miért is lehet hasznos,Continue reading “5 ok arra, hogy újra fölfedezzük a Miatyánkot”

Iktasd be az imádságot a napirendedbe!

A következő idézet Stephen és Alex Kendrick testvérpár The Battle Plan for Prayer (Az imádság haditerve, B&H Publishing Group, Nashville, Tennessee) című könyvéből származik. Az illusztráció jól rávilágít arra, mennyire fontos a Szentírás olvasásával párosuló imádságot beilleszteni napirendünkbe. “Mi lenne, ha felhívna városod leggazdagabb embere, és azt mondaná, hogy minden reggel ad neked tíz millió forintot,Continue reading “Iktasd be az imádságot a napirendedbe!”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Kövesd az Imasarok blogot!

Ha nem akarsz lemaradni a legújabb cikkekről, iratkozz fel, hogy mindent tartalmat megkapj e-mailben is!

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: